tiistai 28. kesäkuuta 2016

Näin kyykkytekniikka paranee

Laitoin eilen hillitysti painoa rautatangon päihin. Mietin, että kokeilen montako kyykkyä menee hyvällä tekniikalla, ja sitten olen tyytyväinen siihen. Muutaman viikon salitreenitauon jälkeen tuskin on odotettavissa kummoisiakaan suorituksia, ajattelin. Varsinkin, kun jo ennen taukoa painoja piti vähän pienentää, jotta tekniikka pysyi hyvänä.

Eka kyykky oli tunnusteleva. Toinen tuntui hyvältä. Kolmannen aikana tajusin, että jokin on muuttunut. 

Puhtaita toistoja tuli enemmän kuin osasin toivoa. Seuraavaan sarjaan pistin rautaa painoksi enemmän, kuin millä kyykkäsin ennen taukoa. 

Meni hyvin. Tuntui hyvältä. Sitten tajusin mikä oli muuttunut. 


Liikkuvuuteni ja keskivartalon tuki oli parantunut. Huomattavasti. 

Taloudellisten syiden vuoksi pakollinen salitreenitauko olikin enemmän kuin paikallaan vaikka pelkäsin, että kunto laskee ja voimat heikkenevät. Kävi juuri päinvastoin, vaikka - tai ehkä juuri siksi - harjoitukset olivatkin kehonpaino- ja mäkitreenipainotteisia. 

Vaikka kyykkytekniikkani oli kunnossa jo ennen kuntosalitaukoa, oli keskivartalossa kuitenkin havaittavissa heikkoutta, joka paljastui juurikin kyykyissä. Painoja ei voinut laittaa niin paljon kuin jalat olisivat vaatineet. 

Nyt keskivartalo pysyi tiiviinä pakettina, ja sain tehdä isommilla painoilla. Lisäksi jooga on antanut liikkuvuutta siinä määrin, että pääsin alemmas kuin aikaisemmin. 

Olin yhtä hymyä koko eilisen treenin ajan. Mitä nyt vähän tuli irvisteltyä takapotkuissa, jotka tein taljassa. Sain nimittäin lisätä siihenkin rutkasti painoa, koska keskivartalo, ja sen tuki. Sain ensimmäistä kertaa elämässäni treenata takapotkua sellaisilla painoilla, joilla oikeasti 8 toistoa riittää! Olen vieläkin ihan fiiliksissä!

4 kommenttia:

  1. Olen alkanut miettimään löytyisikö meidän läheltä edullisempaa salia, kun nykyisen kanssa ei oikein mikään tahdo toimia. Pienen tauon pitäminen tuntuu tekevän ihmeitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä ärsyttävää. Toivottavasti mieleinen sali löytyy! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!