lauantai 30. heinäkuuta 2016

Olla lilluttelen läsnäolossa

Hei pitkästä aikaa. Olen palannut kotiin. Oikeastaan, tulimme jo keskiviikkoiltana. Torstain pakersin iltavuorossa, eilisen aamuvuorossa. Loppupäivän kiukuttelin. Ei sitten oikein huvittanut tulla läppärin äärelle purkamaan ajatuksia.

Tietokoneen ääressä olo tuntuu muutenkin juuri nyt vähemmän tärkeältä. Toisaalta olisi paljon sanottavaakin. Ajatuksia ja huomioita, mutta en osaa oikein järjestää niitä tekstin muotoon. Jos tarkkoja ollaan, ei huvita. Ainakaan vielä.

Mökillä olosta jäi päälle jokin ihan muu moodi. Siihen kuuluu ympäristön tuoksujen aistiminen, varsinkin sateen ja mansikoiden, sekä kaikenlainen analysointi sekä ehkä tärkeimpänä, läsnäolo. 

Niin ja historia. Kaikenlainen historia. Esimerkiksi Englannin hovin.


Taidan jatkaa vielä tovin tässä ihanassa lilluttelussa. 

Mutta ennenkuin kuin istahdan nauttimaan sateen ropinasta, ja suljen läppärin kannen kerron, että kävin tänään pitkästä, pitkästä aikaa torikahvilla. 

Kaikki pöydät olivat varattuja. Siksi istahdin Janin kanssa vanhemman rouvan seuraan. Syvennyimme hänen kanssaan ihastuttavaan keskusteluun. Puhuimme, arvaatkin varmaan mistä? No historiasta. Se on viime aikojen teema.

Napsimme daamin tarjoamia mansikoita jälkiruuaksi feta-oliivipiirakalle. Toivotimme hyvät päivän jatkot. Sitten lähdimme. 

Tuosta hetkestä jäi hyvä mieli. Ehkä voisimme puhua toinen toisillemme hiukan useammin?


P.s: Lähden Raumalle alkuviikosta. Oliskos Rauma-vinkkejä antaa?

2 kommenttia:

  1. Oikeesti! Mäki oo ihan koukussa englannin monarkiaan ja katon kaikkea sarjoja, mitä vaan on keksitty Yorkeista Lancastereihin ja Tudorseihin :D ja tietty kaikki muut pukudraamaleffat pitää kattoa! Mitä te juttelitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo katsonut mitään mutta lukenut kyllä. Tosin se leffa kuningattaresta alkoi kiinnostaa. Ootko nähnyt? Puhuttiin tän rouvan kanssa sukujuurista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!