torstai 22. syyskuuta 2016

Hyvänmakuinen härkis - testissä lihan korvike

Keittiössä tuoksuu huumaavasti valkosipuli ja inkivääri. Vesi herahtaa kielelle, kun nostelen valkoiselle lautaselleni wokkivihanneksia, ja härkäpapuvalmistetta. Viimeisten annoksen seesaminsiemenillä. 

Olen testaamassa ensimmäistä kertaa Verson kypsää härkäpapua, Härkistä. 


 Isken annokseeni kiinni. 

- Tämmöstä mössöä, mut maku ihan jees, sanon ja työnnän uuden haarukallisen suuhuni. 

- Ihan hyväähän tämä on. Koostumus ok. Mössöö vähän, mutta wokkivihannasten kanssa tämä sopii, mieheni miettii ääneen. 

Itse jäin miettimään vielä Härkiksen suolan määrää. Sitä oli liikaa omille makunystyröilleni. Tarkistin pakkauksen, jossa mainittiin tuotteen olevan voimakassuolainen. Sadassa grammassa on suolaa 1,5g. Pakkauksessa - jonka jaoimme kahteen pekkaan - on 250 grammaa valmistetta. 


No mitä tämä lihankorvike sitten sisältää: Ainesosaluettelossa mainitaan härkäpapu 56,8 % , vesi, rypsiöljy, herneproteiini, sidonta-aineet (stabilointiaineet: E460 ja E461, kasvikuitu, suola, muunnettu tärkkelys), paahdettu sipuli -uute, ohramallasuute, muunnettu tärkkelys, sokerikulööri,
mustapippuri, suola. 

Valmiste sisältää jonkinverran asioita, joita en halua syödä joka päivä, mutta saatan pitää kiireisen päivän hätävarana.

Olen ihan fiiliksissäni siitä, että kasvisvaihtoehtoja on koko ajan helpompi saada. Vielä kun vehnäjauholle ja sokerille löytysi kahviloista kunnolla vaihtoehtoja, olisin tosi tyytyväinen. 

Tsekkaa Verson nettisivut ja blogi tästä linkistä: versofood.fi

4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä ainakin hyvälle! :) En ole vielä ehtinyt härkistä testaamaan, enkä ole saanut käsiini myöskään nyhtökauraa! Se houkuttelisi vielä enemmän. Tosiaan, aika reilu tuo suolan määrä tossa härkiksessä... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, suolasta miinus, mausta plussa. Nyhtökauraa mäkin olen etsinyt. Sitä täytyy maistaa.

      Poista
  2. Mun täytyy paatuneena lihansyöjänä sanoa, että ei napannut härkis eikä nyhtökaura. Testasin molempia, tein pihvejä kera kuivatun tattirouheen, parmesaanin ja yrttien, paistoin käristystä perinteisellä suola&mustapippuri-sekoituksella... Ja koko ajan mietin että mikä on kun ainekset ovat hyviä ja silti maku jotenkin tunkkainen. Kunnes sen hoksasin: maistuvat kokoon keitetylle hernesopalle. Tietysti, kun ovat palkokasvipohjaisia ruoka-aineita. Mutta mä en ole koskaan ollut suuri herne-/papufani, ja hernekeitonkin syön mieluummin ihan tavallisena kernekeittona. Ja niin kovasti kuin olisin toivonut, minusta ei tainnut tulla vakioasiakasta nyhtis-härkis-hyllylle. Ei, vaikka niitä molempia saa jopa Joutsan marketista! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Entisenä paatuneena lihansyöj'nä olen ihmetellyt miksi vasta nyt olen löytänyt tofun! Mikä ihana keksintö. Ja aika harvoin enään tekee mieli lihaa. Ja jos tekee, niin syönkin sitten. Mut juu, asiaan: harmi ettet digannut. Mutta onneksi sulla on lampaankääpänugettierikoisuus sit takataskussa, jos lihatonta lokakuuta vaikka suunnittelet ;) Ja aika hyvin, et teiltä löytyi nyhtistäkin. Ei meiltä vain!

      Poista

Kiitos kommentistasi!