torstai 27. lokakuuta 2016

Kiusatusta pikkutytöstä fitneksen maailmanmestariksi - Fit by Sofia on motivaatiokirja meille

Ihmisiä kiinnostaa menestyneiden henkilöiden taustat ja tarinat. Osittain se on ehkä tirkistelyn halua, mutta varmasti myös sitä, että havittelemme itsekin ainakin jollain tasolla elämässä etenemistä. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Halumme tietää kuinka ihailemamme tyypit ovat päätyneet siihen pisteeseen, jossa ovat. 

Hienoa, että fitneksen maailmanmestari Sofia Ruusila-Nousiainen on ymmärtänyt tämän. Timmissä kunnossa oleva urheilija julkaisi nimittäin menneenä viikonloppuna Fit by Sofia-kirjan, jossa hän avaa elämäänsä sekä elämäntapojaan.

Minä luin kauniisti taitetun opuksen, joka sisältää myös kotialbumikuvia, kannesta kanteen.


Ensimmäisen luvun jälkeen on selvää, että Sofia ei ole kirjailija, vaan urheilija. Teksti on ajoittain kankeaa, mutta toisaalta voin helposti kuvitella Sofian itsensä tarinankertojaksi. Se inhimillistää ja pääsen ikäänkuin iholle.

On mielenkiintoista lukea Ruusila-Nousiaisen taustaa sekä kuvausta lapsuudesta, mutta toisaalta rajansa kaikella. 

Lause "yksityiselämäni haluan pitää koko ajan etenävässä määrin itselläni", on epäuskottava sen jälkeen, kun kirjoittaja on kuvaillut toistuvasti aviomiehen kuorsausta ja pöydällä lojuvia hammastikkuja sekä suhteen alkuaikojen tapahtumia.

Sofia Ruusila-Nousiainen on selkeästi vahva ja sisukas nainen. Hienoa, että hän ei enään välitä mitä muut hänestä on mieltä. Tällainen ajatusmalli sopii hyvin nuorten naisten esikuvalle.

Lukuelämyksen edetessä huomaan odottavani innoissani seuraavaa salitreeniäni. Se on hienoa. Kirjasta löytyy myös hiukan Sofian omia treenejä, mutta olisin kaivannut tällaista materiaalia, tai muita liikuntavinkkejä enemmänkin.

Ravitsemuksesta sen sijaan löytyy asiaa runsaammin. Ihmisiähän tunnetusti kiinnostaa, mitä ja miten toiset syövät. Kunhan vain lukija muistaa, että kyseessä on fitnessurheilijan ruokavalio. Ei sohvaperunan. 

Treenimusalistauksesta heruu plussapisteitä. Meikki-intoilijaa kiinnostanee varmasti myös Sofian vinkit kosmetiikkaan ja meikkaukseen.

"Halusin tehdä tämä kirjan, jotta seuraajani voisivat päästä vielä hiukan lähemmäs elämääni ja motivoitua jopa lisää", Sofia kirjoittaa loppusanoikseen. 

Hän onnistui hienosti tavoitteessaan. Pääsin lähemmäs, ja motivoiduin. 


Myös Jenni My project is me-blogista luki kirjan. Klikkaa tästä linkistä, ja tsekkaa mitä hän oli siitä mieltä.

Edit// Lisää kirja-arvostelua löydät myös Chic Conservative Chanel-blogista!

Lue myös aiemmat juttuni:

Jutan voimakirja - opas henkiseen ja fyysiseen hyvään oloon
Tämän vuoden ihanin kirjauutuus


Lukukappale kirjasta saatu blogin kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!