sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Turengin Asema - mielettömän kaunis ravintola

Nyt on selkeästi päässyt tapahtumaan jonkinasteinen vääryys. Kirjoitan nimittäin eräästä viime aikojen parhaasta ravintolakokemuksesta vasta nyt, vaikka söin tuon herkkuaterian jo elokuussa.

Jätetään kuitenkin kliseet - kuten parempi myöhään kuin ei milloinkaan - ja pureudutaan asian ytimeen muitta mutkitta.

Meidän on pitänyt käydä tsekkaamassa kotikylässamme sijaitseva, ulkopuoleltakin upea Ravintola Turengin Asema jo aikoja sitten. Emme vaan saaneet aikaiseksi, ennen kuin kuin Niina ilmoitti aikeistaan tutustua samaiseen paikkaan.

Liitimme siis seurueen yhdeksi.

Oli hauskaa koluta samanhenkisen historiafriikin kanssa tuon entisen juna-asemarakennuksen tiloja miesten jutellessa kai urheilusta.

Historiaa tällä Tsaari Aleksanteri II:n aikoinaan rakennuttamalla kiinteistöllä riittääkin.


ASEMAN TAUSTAA

Turengin Aseman nettisivujen mukaan Suomen Suurruhtinas Tsaari Aleksanteri II rakennutti Suomen ensimmäisen junaradan Helsingistä Hämeenlinnan v. 1862.

Tsaarilla oli toinenkin tavoite. Nimittäin liittää Pietari Suomeen, tarkemmin ottaen Vanajaveden alkulähteillä sijaitsevaan Turenkiin, jonne piti tulla risteysasema.

Siksi Turengin asemarakennuksesta rakennettiin isompi ja prameampi, kuin muista radan varren asemista.

Risteysasema rakentui kuitenkin lopulta Riihimäelle, mutta Turenkiin jäi hieno rakennus.

Nykyisin se toimii alkuperäiseen loistoonsa entisöitynä ravintolana, johon mahtuu 170 herkuttelijaa.


MAKUHERMOJA HELLIVIÄ TAIDETEOKSIA

Vastaanotto Turengin Asemalla oli lämmin, ja jo aulatila huikaisi upeudellaan, kun valtava kristallikruunu välkehti katossa.

Tsaarin aikaiset plyysiverhohot koristivat ikkunoita, ja seiniä peittivät Akaalaisen Pihlgren & Ritolan tapetit. Ne on valittu alkuperäisten tapettien perusteella, kun uudet omistajat jäljittivät ne ihan ensimmäisiin tapettikerroksiin saakka.

Vaikka silmäniloa olisi riittänyt ja olisi tehnyt mieli kurkistaa jokaiseen tilaan, alkuhuuman laskettua mekin maltoimme istahtaa aloillemme.

Vastikään aloittanut keittiömestari loihti eteemme taideteoksia, jotka hellivät jokaisen seurueemme jäsenen makuhermoja.

Vanhaa vaalien - Aitoa arvostaen. Näihin sanoihin kiteytyy Turengin Aseman raaka-ainepolitiikka.

Se tarkoittaa, että he käyttävät paljon lähi- ja villiruokaa, ja kotimaisuusaste on yli 90 %. Tarjolla on Hämeen herkkuja suomenruotsalaisella kartanokulttuurilla ja venäläisellä keittiöllä twistattuna.


Illallisen jälkeen seurueemme kiipesi tutkimaan vielä asemarakennuksen yläkerran. Siellä sijaitsi aikoinaan asemapäällikön asunto. 

Sai itseni kiinni haaveilemasta kauniista kakluunista. Ja suunnittelemasta seuraavaa blogitilaisuutta tähän upeaan ympäristöön. Ei ehkä ollenkaan pöllömpi ajatus? Viime kerrasta onkn jo aikaa. 


Kiitos Turengin Asemalle erinomaisesta ravintolakokemuksesta. Tulemme toistekin!

Tsekkaa tästä linkistä, mitä mieltä Niina oli ravintolasta.


Lue myös

Tornin aamupalaelämys
Helsingin ihanin kahvila
Asioita, jotka tekevät risteilysta lähtemisen arvoisen
Paras paikka vuosipäivän viettoon
Hauskan tyttöjenreissun resepti

4 kommenttia:

  1. Hyvä ajoitus postaukselle, olemme tällä viikolla menossa Turengin Asemalle juhlistamaan hääpäivää! <3

    (Turengin asema onkin entuudestaan tuttu, onhan kyseessä vanha kotikyläni. Sisällä asemarakennuksessa olen tosin ollut viimeksi joskus 80-luvulla? :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei huippua! Pitäkää oikein ihanaa <3 <3 <3

      ...ja siis mitä? Oletko sä asunut mun kotikylässä? Me vaihdettiin sitten päikseen, mä kun asuin ennen hml:ssa :D

      Poista
    2. Kyllä, tie vei 2000-luvun taitteessa Janakkalasta stadiin ja nyt 16 vuotta myöhemmin Hämikseen. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!