maanantai 31. lokakuuta 2016

Vierumäki on aktiivisen tyypin valinta

Monipuolisesta Vierumäen liikunta- ja vapaa-ajankeskuksesta saa eniten irti, kunhan näkee vaivaa etukäteen, ja suunnittelee ajoissa aktiviteettinsa.


Kömpelöt nettisivut ja tylyhkön oloinen asiakaspalvelija puhelimen toisessa päässä ei ehkä tee asiaa mukavammaksi, mutta se maksaa vaivan.

Me tutustuimme menneenä viikonloppuna isolla porukalla Vierumäkeen. Mukana oli äitini ja mieheni lisäksi myös veljeni- ja siskoni perheet. Tämä oli todella odotettu reissu. 

Jos tekemistä, niin myös majoitusvaihtoehtoja oli tarjolla moneen makuun. Oli mökkiä, opistomajoitusta sekä hotellia. Me valitsimme viimeksi mainitun.


SCANDIC VIERUMÄKI ON TOIMIVA HOTELLI MONEEN MAKUUN

Kahden hengen huone ykköskerroksessa tarjosi mukavat puitteet meidän aktiivireissullemme. Pehmoinen sänky, raikkaat lakanat, todella siisti kylpyhuone ja vielä kuivauskaappikin! Mitä muuta voi toivoa?

Huoneisiin ei juurikaan kantautunut ääniä, lukuunottamatta sunnuntaiaamua. Yläkerrassa taidettiin pitää silloin hyppytreenejä, ainakin töminästä päätellen.

Näin kasvisvaihtoehtojen ystävänä annan suuren ja sydämellisen plussapisteen hotellin buffetin erinomaisille kasvisruokavaihtoehdoille, mutta myös ihanalle superfoodnurkkaukselle. Oli mulperinmarjaa, chiansiementä, kaakaonibsejä, pellavarouhetta, ja lista jatkuu...

En tiedä johtuuko se siitä, että hotellin vieraat koostuvat varmasti pitkälti terveellisen ruoan ystävistä, mutta löysin helposti runsaat määrät erinomaisia vaihtoehtoja niin aamupala- kuin illallisbuffetistakin. 

Ja mikä parasta, mikään ei loppunut kesken. Myös seurueemme miehet, lapset sekä herkkusuut pysyivät kylläisinä.

Puhtaat valkeat lakanat ja somehetki


AAMUJOOGAN IHANUUS 

Vettä vihmoi vaakatasossa ja joogatrikooni kastuivat moneen kertaan, kun etsimme tietämme Scandic Vierumäen rakennukesta liikuntahallille ja kohti asanoiden lempeää ihanuutta. Olisin toivonut parempia opasteita. Joku muukin mainitsi, että alue tuntuu sekavalta.

Aurinkotervehdysten jälkeen olo oli kuitenkin mitä mainion. Joogaohjaaja opasti meitä eri tasoisia joogeja asanoiden saloihin varmalla, rauhallisella otteella 45 minuutin ajan. Kehuikin, kun me kaikki pysyimme hienosti tasapainoa vaativassa tanssija-asanassa vaaditun ajan.


ASIAKASPALVELUSTA

Vaikka joogaohjaajamme olikin hyvin asiantunteva, ei Vierumäki voi kuitenkaan asiakaspalvelutaidoillaan kehuskella, siitä seuruumme oli kaiketi yksimielinen.

Erikoista oli ainakin se, että Vierumäen vastaanottotiskiltä joogaan pääsyä tiedusteltuamme, saimme vastaukseksi varata paikat tunnille netistä. Eipä hoksannut virkailija kuitenkaan vinkata, että voisi myydä varsinaiset liput! Ne piti sitten kuitenkin tajuta ostaa siltä samaiselta tiskiltä, ennen aamujoogaan rientämistä.

Ratsastustallilla vastaanotto oli tyly, eikä sekaannuksiltakaan vältytty. Islanninhevoset sensijaan olivat hurmaavia! Kunpa minäkin pääsisin vielä joskus issikkavaellukselle...


UIMAHALLIIN EI PIDÄ YRITTÄÄ SORTSEISSA

Useimmat lapset pitävät vesileikeistä ja uimisesta. Niin selvästi myös Vierumäellä. Varsinkin nyt, kun sää oli huono, pieni uimahalli oli täynnä iloisia pulikoivia lapsia ja aikuisia. Saunanlauteilla sai ottaa rentouttavat löylyt.

Uimasortseissa ei kuitenkaan kannata uimahallin puolelle yrittää, se kävi ryhmämme miehelle selväksi, kun häneltä evättiin pääsy uima-altaalle.

Yhden kehitysterveisen me haluaisimme Vierumäelle jättää: Kun mietitte mitä seuraavaksi, harkitkaa suurempaa uimahallia. Ehkäpä jopa isoa kylpylää? Olis aika ihanaa. 

POLUT KUTSUVAT ULKOILEMAAN JA KUNTOSALI TREENAAMAAN

Vierumäki lienee parhaimmillaan kesällä, kun kauniit metsäpolut upean järven rannalla kutsuvat hölkkälenkille, ja kaikki muutkin ulkoliikuntamahdollisuudetkin ovat hyödynnettävissä.

Talviaikaan poluilla ja muilla reiteillä riittänee hiihtäjiä. Näkisin ladulla itsenikin. 

Jos aktiivireissu Vierumäelle kutkuttelee, voin kyllä suositella, mutta niinkuin jo heti postauksen alkumetreillä totesin, parhaan kokemuksen saa, kunhan suunnittelee reissun huolella hyvissä ajoin ennen reissua.

Jos kuitenkin käy niinkuin allekirjoittaneelle, eikä mitään tullut varattua, extempore-tekemistäkin varmasti löytyy: kuntosalilla saa aina hyvän treenin, ulkoilureittejä on kilometritolkulla ja osaan ryhmäliikuntatunneista mahtunee mukaan. 

Koris,- sulkapallo,- ja muilla kentillä kävi mukavasti kuhina. Niille laittaisin etukäteen varauksia menemään.

Takareidet tuleen

Polkua riittää kilometritolkulla


Kurkkaa myös Sporttaillaan blogin Hannan ja Nellajosefiinan jutut Vierumäestä.

Lue myös juttuni

Rennosti lahden yli - aktiiviloma Viron Rakveressa

7 kommenttia:

 1. Hyvä ja kursailematon postaus ��. Hyvä kuulla myös nuo kehittämisen osa-alueet. Monilla paikoilla kun tuntuu nousevan maine hattuun ja palveluntaso sitä myöden kärsii.

  VastaaPoista
 2. Hyvä ja kursailematon postaus ��. Hyvä kuulla myös nuo kehittämisen osa-alueet. Monilla paikoilla kun tuntuu nousevan maine hattuun ja palveluntaso sitä myöden kärsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos. Pyrinkin aina rehellisyyteen :)

   Poista
 3. Kiva postaus, kiitos tästä. Teillä on ollut aikamoisen upea viikonloppu, kaikille on löytynyt mukavaa puuhaa. - Mukavaa alkavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset perhematkat on kyllä mulle ihan supertärkeitä. Kunpa perinne pysyisi voimissaan :)

   Kivaa marraskuun alkua sullekin <3

   Poista
 4. Miten Toresonilla on vastaanotto ollut tyly? Tunnen nimittäin omistajat ja olen itsekin ollut siellä töissä, jonka vuoksi asiaa on tosi vaikeaa uskoa. :D Vai ettekö tajunneet varata ratsastusta etukäteen? Tunnit on yleensä täynnä päiviä (kesäisin jopa viikkoja) etukäteen ja hevosia ei voi taikoa taivaalta lisää retkille. Talli on myös kokonaan oma yrityksensä Scandicista, eli Scandista ei voi varata sinne retkiä. Se kieltämättä sekoittaa monia Vierumäellä lomailijoita, harmi kyllä. Seuraavalla kerralla kantsii olla ajoissa liikenteessä! :) Maastot ovat ihan mahtavat ja hevoset ovat aivan ihania, joten voin kyllä suositella täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itse ratsastanut, kun en enään mahtunut siihen ryhmään jossa oli muita perheenjäseniä, mutta menin kyllä katsomaan. Kuuntelin tylyä vastaanottoa jonka muut porukastamme saivat.

   Poista

Kiitos kommentistasi!