perjantai 11. marraskuuta 2016

Vapaa viinistä-kirja saa jättämään saunakaljat kaupanhyllylle

Kun kirjan takakannessa lukee, että se on omistettu kaikille ihanille naisille, voisi ajatella, ettei miestä saisi tarttumaan kirjaan ainakaan lukuaikeissa. Mutta Jani yllätti, ja luki Ira Koivun - toimittajan joka pisti korkin kiinni vuonna 2015 - raittiuskertomuksen kannesta kanteen. 

Tässä postauksessa hän kertoo, mitä oli siitä mieltä. Annetaan kynä pidemmittä puheitta Janille. 


Ansku vinkkasi lukemaan Ira Koivun uutuuskirjan Vapaa viinistä. Yllättäen tällä kertaa suostuin tähän ilman vastaväitteitä.

Olen nikotiiniriippuvainen ja lukenut Allan Carrin kirjan Stumppaa tähän! (Easy Way to Stop Smoking) pariinkin otteeseen. Miten tämä liittyy tähän? Siten, että Vapaa viinistä nojaa pitkälti samaan teemaan:

 - Ajatuksillamme on mieletön voima, pystymme mihin vain, jos haluamme ja uskomme -

Viiden "asiantuntijan" lyhyet kertomukset olivat mielenkiintoisia ja huomasin heidän tunteneen useita samankaltaisia ajatuksia ja tuntemuksia kuin itse olen, vaikka alkoholiriippuvuutta en myönnäkkään omaavani. Kirjan teesejä voikin soveltaa muistakin riippuvuuksista "vapautumiseen".

Kirjassa tulee selkeästi esiin naisnäkökulma, ajoittain melko kärkkäästikin. Aiheina ovat mm. nainen salaa ongelmansa, äideiltä odotetaan enemmän kuin isiltä, epätasa-arvoista kohtelua ja alkoholin vaikutus naiseen. 

Nyt pari kuukautta myöhemmin huomaan, että olen kiinnittänyt enemmän huomiota tuntemuksiini alkoholiin liittyvissä asioissa. 

Olen jättänyt saunakaljat ostamatta, juhlinut rockikeikalla selvinpäin ja jos olen ottanut, olen ottanut maltilla. ;-) Suurinpina syinä alkoholin terveysvaikutukset ja persoonallisuuteni muutos humalassa.Kirja on arvostelukappale

2 kommenttia:

  1. Tuo olisi varmasti hyvä lukea ja pistää myös kiertoon sen jälkeen. Tuosta voisi moni varmasti saada erittäin hyviä oivalluksia omasta alkoholinkäytöstään sekä itsestään. Vietin täysin tipattoman vuoden 19-vuotiaana ja en kadu sitä yhtään, sen sijaan se kasvatti minua niin ihmisenä kuin alkoholin käyttäjänä. Enää ei edes pahemmin maistu, mikä on toisaalta ihan hyvä kun ilmankin pärjää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin. Mä olen itse lukenut siitä vain osan, mutta jo pätkät saivat ajattelemaan ihan uudella tavalla alkoholinkäyttöä. ...jota tosin olin jo muutenkin vähentänyt rutkasti.

      Poista

Kiitos kommentistasi!