torstai 29. joulukuuta 2016

Mikään ei muutu, jos mikään ei muutu - vuosikatsaus 2016

En oikein osaa sanoa kumpi oli raskaampi, tämä vuosi vai vuosi 2015. Mutta tiedän, että olen oppinut itsestäni ja elämästä tänä vuonna enemmän kuin koskaan. Arvomaailmani on muokkautunut. Katson itseäni sekä muita ihmisiä hiukan eri vinkkelistä enkä välttämättä reagoi asioihin niinkuin aiemmin.

Sanotaan, että muutos vaatii muutosta. Mikään ei muutu, jos mikään ei muutu.

Sanonta pitää paikkansa. Lopetin alkuvuodesta viiden vuoden yhtäjaksoisen sijaisuuden työpaikassa, joka sai haaveilemaan kokonaan uudenlaisesta työstä. Toisaalta halusin pitää kiinni myös entisestä. Kirjoitin silloin ajatuksiani tähän postaukseen.


Tämä vuosi on ollut raskas. Olen kokenut paineen, pettymyksen, turhautumisen, kiukun, epävarmuuden, pelon ja surun tunteita. Koin jonkilaista identiteettikriisiäkin kaiken kiireen keskellä, ja stressin pyörteissä muisti pätki.

Tämä vuosi on ollut myös antoisa. Opettelin mielenhallintaa, läsnäoloa ja positiivista ajattelutapaa, jotta kestäisin edellämainitut tunteet, enkä antaisi niille valtaa.

Vaikka ajoittain löysinkin itseni lattialta ahdistuneena makaamasta tai huutamasta kurkku suorana turhatumistani, pääasiassa voin olla kuitenkin itsestäni ihan hiton ylpeä. Selvisin tästä vuodesta entistä vahvempana. 

Mitä ikinä ensivuosi tuokaan tullessaan, minulla on oikanlaista vahvuutta yrittää selvitä niistä.

En halua kuunnella epätoivoista, lannistuvaa, vihaista ja ärsyyntyvää minua, vaan pyrin keskittämään energiani rentoon, ajattelevaan, sosiaaliseen, empaattiseen, kiitolliseen ja tehokkaaseen puoleeni.


Keskustelin pari viikkoa sitten Niinan kanssa eräänlaisen minicoachingin merkeissä aiheesta, mitä haluaisin työelämältä. Keskustelun myötä aiemmat ajatukseni saivat vahvistusta.

Tiedän, että haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Tiedän, että haluan vaikuttaa. Tiedän, että haluan kirjoittaa. Tiedän, että haluan tehdä jollain tavalla hoito- sekä valmennustyötä.

Asenteeni rahaan sekä hoitotyöhönkin on muuttunut mielenkiintoisen paljon. Kun alkuvuodesta ajattelin etten halua, tai oikeastaan että en voi tehdä hoitotyötä, näen asian nyt vähän toisin.


Odotan jännityksellä mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Mietin tänään mikä määrittelisi tulevaa uudenvuoden aattoa sekä koko ensivuotta. Nostin uteliaana tarot-kortin. Siinä luki sisäinen johdatus.

Se tarkoittaa, että jos luottaa sisäiseen ääneensä - intuitioon, ajattelen - se johdattaa juuri sinne minne pitääkin.

Tätä ajattelutapaa, ja sitä että elämä kantaa, olen harjoitellut tämän vuoden. Katsotaan tuottaako tänä vuonna kylvetty siemen ensi vuonna hedelmää.

Onnellisia vuoden viimeisiä päiviä 


Keräsin alle aiheesta kirjoittamiani postauksia aikajärjestykseen:

Lopetan
Onnellinen virne - kuulumisia
Oli oikea päätös pyrkiä pois hoitoalalta
Helppo ja herkullinen läsnäoloharjoitus
Ahdistus
Kiukkupussin kuulumisia
Gaala jää nyt väliin
Kun minuus on hukassa
Ajatuksen virtaa
Elämä antaa vihjeitä
Olla lilluttelen läsnäolossa
Mitä mulle kuuluu?
Et lannistaisi ystävääsi. Miksi tekisit niin itsellesi?
Kiitos jooga

8 kommenttia:

 1. Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta ja paljon valoa ja iloa siihen!

  VastaaPoista
 2. Intuition tiellä täälläkin pyritään menemään ja löytämään niitä "just mun juttuja" :) Ihania hetkiä ensi vuoteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Kunpa minäkin oppisin kuulemaan sen äänen vähän vahvempana :) Onnellista uutta vuotta ♡

   Poista
 3. Moikka Ansku. Löysin somemerestä blogisi, ja koukutuin heti. Kiitos tästä elämyksestä. Tunnistin itseäni monesta kohtaa tarinoitasi, sitä entistä minää joka joskus olin. Elämä vie, elämä tuo. Koko tämä ihmisen elämä ja koettu myrskyävä mielenmaisema on pelkkää henkistä kasvua. Näin olen itse todennut vuosien saatossa. Muutos vie eteenpäin pienin askelin, kuten olet monesti todennut. Hienoa, että olet oman polkusi löytänyt, ja sitä kohti kuljet sitkeästi. Tervetuloa journalismin karkeloihin, hoitoalalta itsekin tälle alalle kouluttauduin vaikuttaminen tahtotilana. Lapset, nuoret ja mielenterveys ovat oma intohimoni parantaa maailmaa. Oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle, ja Janille, jolle muuten voit vinkata terveiset. Tunnistin vanhaksi duunikaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ilahduin ihan hurjasti kommentistasi. Ihana kuulla että siellä on sellainen ihminen joka ymmärtää ja on jopa kokenut samaa! Wau! Kiitos kun jätit merkkiä itsestäsi ♡
   Onnellista uutta vuotta sullekin :) ...Jani lähettää terveisiä myös sinne suunnalle ja hyvät uudenvuoden toivotukset!

   Poista
 4. Mahtavaa että uskalsit tehdä muutoksen. Vielä hienompaa että oma tie alkaa myös löytymään hiljalleen, ainakin on siis se suunta olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suunta on, mut välillä se tuntuu katoavan kokonaan. Yritän pitää sen kuitenkin mielessä :D

   Hyvää uutta vuotta ihana! ♡

   Poista

Kiitos kommentistasi!