tiistai 6. joulukuuta 2016

Turun Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat ovat täynnä tunnelmaa

En saisi enää pistettä En ole koskaan-pelissä siitä, että en ole koskaan käynyt joulumarkkinoilla. Nyt nimittäin olen ja oikein olan takaa, kahtena päivänä peräkkäin.


Mahtoi olla suloista, tai todella ärsyttävää ulkopuolisen silmissä,  kun ystäväni kanssa - joka hänkään ei ole aiemmin ollut joulumarkkinoilla - intoilimme ja ihastelimme joulumarkkinafiilistä ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna.

- Katso tuonne! Miten nättiä!

- Onpa mukava tunnelma... Hei tuolta saa riisipuuroa!

- Ja tuolta glögiä. Haetaan glögiä!

- Tuolla menee Joulupukki!

Pienen seurueemme innostuneet huudahdukset kaikuivat Vanhan Suurtorin Joulumarkkina-alueella Turussa. Ja jopa varmasti monet markkinat nähnyt Turussa asuva ystävänikin intoutui huudahtelemaan kannustavasti, kun tulishow starttasi.


Oli ihanaa. Nautin täydestä sydämestäni kauniista ympäristöstä, joulufiiliksestä, ystävien kanssa vietetystä ajasta ja tietty historian havinasta. Onhan Turku Suomen vanhin kaupunki.

Viime vuosina minulla on ollut tapana kerätä kynnelle kykenevät ystävät kokoon, ja lähteä jollekin pienelle reissulle. Se on hyvä perinne, josta pidän mielelläni kiinni.

Vaikka olisimme vain vuorokauden - niinkuin usein olemme olleetkin - saan ihan valtavasti energiaa. Ja kivoja muostoja tietenkin. Helsinki on valikoitunut aika usein reissukohteeksi sen helppouden vuoksi, mutta Turku on ihan yhtä hyvä. Joulun aikaan ehkä jopa parempi.

Mitähän sitä ensi vuonna keksisi? Ainakin täytyy olla ajoissa liikkeellä. Tätä reissua ryhdyin suunnittelemaan tämän vuoden helmikuussa. Heh. 

Mutta hei, jos sinua kiinnostaa Turun joulumarkkinat, nämä kyseiset markkinat ovat käynnissä vielä kahtena viikonloppuna, eli 10-11.12 ja 17-18.12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!