sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Parempi parisuhde vuonna 2017?

Oma puoliso saattaa alkaa tuntua erilaiselta rakastumisvaiheen jälkeen, arjen koittaessa. 

Ehkä mielipiteet eivät enää kohtaa. Keskusteluyhteyskin voi kadota ja toisen sanomiset tuntuvat ärsyttävän. Seksi ei kiinnosta ja läheisyys puuttuu. Kun lähdetään ulos yhdessä, syttyy omituisia känniriitoja. Saattaa tuntua, että on toiselle itsestäänselvyys. 

Silloin tulee mietittyä pitäisikö erota. Aika moni tekee niin. Väestöliiton mukaan vuosittain eroon päättyy 13000–14000 avioliittoa ja avoerot vielä päälle. Jos parisuhteen haluaa pelastaa, on ryhdyttävä toimeen. Itsekseen se ei muutu paremmaksi. 

Rakastumisen alkuhuuma kestää noin vuoden, ehkä kaksi. Sen tavoite on saada pari jatkamaan sukuaan ja kestämään mahdollisen raskauden haasteet. Kun lapsi syntyy, biokemiallisten vaikutusten vuoksi pariskunta pysyy yhdessä ja keskittyy hoivaamaan jälkeläistään ensimmäisten kriittisten aikoja yli, selviää lääkäri Emilia Vuorisalmen Sekaisin lovesta kirjasta. 

Rakastumisvaiheen jälkeen koittaa monelle tuttu aika, jota kuvasin postauksen alussa. Alunperin sen loppumisen tarkoituksena on ollut jälleen kerran suvun jatkaminen, mutta nyt uuden partnerin kanssa, jonka kanssa koetaan uusi rakastumisvaihe. 

Kaikeksi onneksi asiaan voi kuitenkin vaikuttaa. 


Voisi olla järkevää oppia ymmärtämään mistä on kyse, kun toisen naama alkaa kyllästyttää ja haastavat ajat ovat käsillä. 

"Tarvitsemmeko nykypäivänä uuden partnerin geeniperimämme tehokkaaseen levittämiseen vai pitäisikö meidän ennemminkin vaalia vanhaa parisuhdetta? Kenen kanssa haluamme vanhentua yhdessä?" Pohtii Emilia Vuorisalmi kirjassaan. 

Vuorisalmen Sekaisin lovesta on rakkaustieteen käsikirja. Loistava teos, jonka ahmaisin yhden vuorokauden aikana. Teksti on helppolukuista ja ymmärrettävään muotoon kirjoitettu, mutta kuitenkin täynnä asiaa. 


Rakastuminen on hormonaalinen reaktio. Siihen vaikuttavat kahden ihmisen fyysinen yhteensopivuus, ajoitus, elämänkokemukset, unelmat, toiveet, pelot ja ympäröivät tekijät. 

Jos haluat vuoden 2017 olevan rakkauden vuosi, on kaksi vaihtoehtoa. Panosta nykyiseen parisuhteeseesi tai eroa ja etsi uusi. 

Minä olen päättänyt panostaa nykyiseen. Itseasiassa sovimme jo vuosia sitten, että emme pidä toisiamme ja yhdessäoloa itsestäänselvyytenä vaan teemme työtä suhteen eteen. Jos sinäkin valitset nykyisen kumppanisi, suosittelen lämpimästi lukemaan Sekaisin lovesta-kirjan. Saat sen avulla tietoa ja konkreettisia työkaluja paremman parisuhteen luomiseen.


Rakkauden täyteistä vuotta 2017!


Lue myös

2 kommenttia:

  1. Ilman muuta pitää panostaa suhteeseen, niin paljon kuin voi. En koskaan suosittele eroa kenellekään, ellei kyse ole henkisestä, tai fyysisestä väkivallasta, ja siihenkin on omat apukeinot. Todella hyvä kirjoitus tästäkin aiheesta. Nimimerkillä oman helvettinsä kokenut, mutta ero oli tulos itsetuntemuksen ja historian tiedon puute omassa sukukertomuksessa. Ns. Puuttuva palanen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Väkivalta on asia erikseen, mutta muuten moniin asioihin voi vaikuttaa jos kumpikin haluaa. Ja hei tosi kiva jos pidit tästä! :) ♡

      Poista

Kiitos kommentistasi!