sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Boheemi kotini

En ole koskaan tehnyt kovin laajoja koti- tai sisustusjuttuja, mutta nyt, nytpä päätin lykätä eetteriin hiukan kuvamatskua meidän boheemista kodistamme. Tässä yhtenä päivänä oli niin äärettömän kaunis auringonvalo, että se suorastaan pakotti kaivamaan kameran esiin. 

Ehkä suurin syy sisustushiljaisuuteen on ollut se, että olen kokenut kaiken olevan tosi keskeneräistä. Mutta nyt kun me asumme tässä talossa jo kuudetta vuotta eikä tapetit ole vieläkään seinillä, on kai myönnyttävä, että tämä on sellainen kuin on. 

Olen salaa aika tyytyväinen Tänne muuttaessamme me nimittäin valitsimme, noh, hiukan epäsopivia juttuja, ja nyt pohdimme vaihtoehtoja. Varmaan ne tapetitkin kuuluisivat siihen väärien valintojen koppaan, ja nyt haaveilisin niiden pois repimisestä.

Paras sisustusvinkkini onkin: Jos mahdollista, asu kodissasi tarpeeksi pitkään ennen valintojen tekemistä. 


Afrikasta tuodut naamiot muistuttavat erilaisten kulttuurien rikkaudesta. Ne koristavat keittiötä maailmankartan vieressä. 

Alemmassa kuvassa on kaksi lempiasiaani meillä. Kaunis, Parolan Rottingin nojatuoli joka lepuuttaa jalkojaan villaisen kelim-maton päällä. 


Eteisessä minut vastaanottaa koiran lisäksi kesäinen olkihattu ja Thaimaasta tuotu nahkainen hapsulaukku.


Makuuhuoneen silmänilo on maailman kaunein lyhty. Se on lahja anopilta. Kiitos siitä.


Äitini on viherpeukalo. Minäkin olen yrittänyt olla, mutta vasta aiime aikoina olen alkanut tutustua sisäiseen viherpiipertäjääni tarkemmin. 

Orkideat olen saanut kukkimaan nyt monta kertaa uudelleen - tämä jos mikä on minulle saavutus - ja nyt muutkin kasvit alkavat pysyä paremmin hengissä (eteisen pystyyn kuollutta murattia ei sitten lasketa. Unohdin kastella sen). 

Kaipaan kotiini vielä suurta kultapalmua, peikonlehteä sekä jonkinlaisia riippuvia vihrerkasveja, jotka asettaisin amppeleihin. 


Filippiineiltä hankitut puiset korurasiat ja Intiasta löytynyt muistikirja ilostuttavat pieninä yksityiskohtina olohuoneessa. Vielä kun joku pyyhkisi pölyt niiden alta. Kröhöm. 


Niin. Ei tämä meidän koti sisustuslehden sivulta ole repäisty, mutta tämä on meidän näköisemme - huoleton ja vähän sinne päin - ja niin kovin rakas koti. Täällä on kotoisaa ja mukava olla. Se kai on tärkeintä. 

Haluan uskoa väärien valintojen tippuvan ajan saatossa pois, tai ehkä ne jalostuvat paremmin sopiviksi kun taas juuri oikeat jutut löytävät pikkuhiljaa paikalleen. Sisustaminen ilman suuria perintörahoja tai lottovoittoa on loistavaa kärsivällisyysharjoitusta. 

Mutta jokin raja siinäkin. Tuon olohuoneen kulmassa olevan harmaan möykyn haluaisin piilottaa vaikka puisen pienen kaapin sisään. 

12 kommenttia:

 1. Kivoja yksityiskohtia! Hyvä vinkki - kodissa on hyvä ensin asua jonkin aikaa niin näkee paremmin mitä tarvitsee ja mistä tykkää. Ja hankinnat kannattaa tehdä vasta sitten kun se oikea osuu kohdalle eikä ostaa sohvaa tai ruokapöytää joista ei edes niin kauheesti tykkää. Kärsivällisyyttä tosiaan tarvitaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Sellaiset semi-kivat kannattaa tosiaankin jättää ostamatta. Kamalan epäekologistakin vaihdella sitten jatkuvasti parempiin.

   Poista
 2. Ihana,persoonallinen koti. Ei mitään blogikliseitä. Arvostan.
  Olen niin kyllästynyt valkoisiin blogikoteihin,joissa kaikissa on ne samat Hayn pöydät ja tuoli ja sun muut.
  Teidän koti näyttää siltä,että siellä on hyvä henki eikä sitä ole sisustettu lavasteikai muille.
  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös, mäkin olen kyllästynyt blogikliseisiin, ja se tekee bloggaamisen välillä kamalan vaikeaksi :D Tässä muuten yksi esimerkki ajatuksistani tähän aiheeseen: http://www.peaceandstyle.fi/2016/07/epataydellinen-postaus.html

   Mut hei, KIITOS kivasta kommentista. Lämmittää mieltä <3

   Poista
 3. Näyttää just hyvältä! Persoonallinen ja mielenkiintoinen, sellainen sen sisustuksen olla pitää. "Kuvastokoteja" on jo blogit pullollaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos Jaana :) <3 <3 Kivaa sunnuntain jatkoa!

   Poista
 4. Ihana koti teillä. Meillä on samanlainen harmaa möykky. Ja teillä on oikein trendikäs sohva. Meillä on kamala vanha sohvanretale, jota en vaihda ennenkuin saan takuuvarmasti kissan pysymään kynsineen erossa uudessa sohvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti tutkimassa teidän sohvaa :D Mietit sitä Ikean N:llä alkavaa,tyylikäs sarja! :)

   Poista
  2. On mietitty sitä ja vaikka mitä. Kamalaa kun ei osaa päättää. :D

   Poista
 5. Ihana koti ja kauniita, tunnearvokkaita esineitä. Ei meidänkään koti ole "blogikoti". Se oli olemassa jo ennen blogien aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♡ Tunnearvoa tosiaan on, ja tarina taustalla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!