torstai 9. helmikuuta 2017

Punainen tupa ja pannareita Koiramäen tyyliin

Torstai on toivoa täynnä ja viikonloppukin taas ihan kulman takana. Kauhean äkkiä tämä viikko on mennytkin. Vastahan me palasimme Thaimaan lämmöstä, ja nyt huomaan että olen ollut jo kolme päivää töissäkin. Arki on palannut rytinällä. Mutta ei se haittaa. Arjesta voi tehdä aina vähän parempaa ja vapaista viikonlopuista helpostikin. 

Viikonloppuisin on joskus ihanaa tehdä pieniä retkiä kivoihin paikkoihin, löytää ehkä uusiakin retkikohteita. Yksi mahdottoman mukava paikka, vaikka sunnuntaiajelua ajatellen on Pekolassa sijaitseva, ehkäpä maailman suloisin kahvila.

Se on tulvillaan vanhan ajan fiilistä. Juuri sellaista Koiramäkimäistä jota en voi vastustaa. Siellä essuihin ja myssyihin pukeutuneet emännät tarjoilevat niin herkullisia pannukakkuja, että ne vievät vähintäänkin kielen mennessään.

Metsäkylän Kahvila Leivintupa on täydellinen sunnuntairetkikohde. Muulloin tupa ei ole aukikaan.

Me poikkesimme punaisella pikkuisella tuvalla eräänä viikonloppuna. Juotiin päiväkaffet mökin tunnelmallisessa, hämyisessä lämmössä. Fiilisteltiin ja tutkailtiin ympäristöä.
"Me tykkäämme täällä koirista"
Toisella puolella tietä on vanhoihin taloihin erikoistunut rakennustarvikemyymälä. Sieltä voi löytää myös alpakanvillalankoja ja raakavillaa, sekä pehmoisia, ylellisiä kaulaliinoja. Niin ja valtavan suuren maatiaiskissan, joka torkkuu takkatulen lämmössä. 

Ja on siellä niitä alpakoitakin. Iso lauma!


Alpakat ovat hauskoja veijareita, eivätkä ujoja ainakaan. Uteliaita päitä nousi pystyyn kun lähestyimme heidän reviiriään. Sitten lauma hakeutui tiiviiksi rintamaksi ja haukankatseillaan sai meidän berninpaimenkoiran vikisemään. Katselemaan epävarmana tassuihinsa.

Pihaton suojista ilmestyi alpakka toisensa perään ihmettelemään meitä vierailijoita. Eikä jäänyt epäselväksi, kuka oli tuon suloisen kamelieläinjoukkion kingi ja pomo.


Joko ihanat Kahvila Leivintupa ja Metsäkylän navetta ovat tuttuja kohteita? Ja hei, kommenttiboksiin saa erittäin mielellään jättää kivoja retkipaikkavinkkejä!

4 kommenttia:

 1. Joo, toi on niin ihana paikka. :) Itse tykkään myös Kangasalla Vehoniemen automuseosta. Ja Pälkäneen kautta, kun ajelee niin siinä matkallahan on vaikka mitä kaikkea muutakin kivaa. Niistä Keltainen talo ainakin on käymisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin heti nämä! Pitää päästä vierailulle <3 Kiitos vinkeistä :)

   Poista
 2. Ahh, nuo alpakat. Muistot, ai muistot. Minulle tuli mieleen Ilola. Joskus aikanaan kävin lasten kanssa siellä, alpakoita ainakin oli. Hauholla on taas Iloranta, joka on ehkä enemmän aikuiseen makuun. Herkullinen ruoka ja historia. Siellä olen yöpynyt itsekin. Tämä muistelu on siis niiltä ajoilta kun itsekin asuin vielä Hml seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilola ja Iloranta onkin ihan vieraita! Täytyy tutustua :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!