sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

PING! Elämäntehtäväni on...

Tiedät varmaan ne "et voi hoitajana valittaa palkan pienuudesta ja työn raskaudesta, koska olet itse valinnut kutsumusammattisi"-tyyppiset lauseet?

Ne ovat nostattaneet niskakarvani pystyyn jo vuosien ajan. Aikaisemmin, silloin kun työuupumukseni oli pahimmillaan, käänsin jutun niin, ettei työni olisi kutsumustyö, vaan vain työ muiden joukossa.

Se ei ollut totta, mutta tuo ajatus toimi jonkinlaisena suojakuorena. Nykyisin tiedän, että minun elämäntehtäväni ja kutsumukseni on auttaa ihmisiä, mutta en ole aivan varma onko hoitajan työ se, missä voin hyödyntää ominaisuuksiani parhaiten ja mahdollisimman montaa yksilöä hyödyttävällä tavalla. Siksi työstän nyt suurta elämänmuutosta.

Piirteeni, kuten herkkyys, ystävällisyys, analyyttisyys, tempperamenttisuus ja hyvä organisointikyky, voisivat olla eduksi monissa muissakin töissä. Kuten esimerkiksi verkostoitumistapahtumissa.

Tämä kuva on toisesta blogitilaisuudestani, jonka järjestin luonnonkosmetiikkatalo Joliessa. Ihana Karita Tykkä oli paikalla vinkkaamassa hyvinvointitipsejä kuulijoille. 


Verkostoitumispalveluja tarjoavan yrityksen rakentaminen kuului muutama vuosi sitten suunnitelmiini. Harjoittelin organisoimalla kaksi blogitilaisuutta vuoden välein, sain hyvää palautetta sekä itseluottamusta, ja huomasin pystyväni järjestämään tilaisuuden, josta kaikki osapuolet hyötyvät.

Elämä ei kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaan, enkä lähtenytkään perustamaan yritystä vaikka opiskelinkin siihen aikaan markkinointia sekä yrittäjyyttä. Ja toisaalta, sitten tuli PING Helsinki, ja teki sen mistä minä olin haaveillut.

PING Helsinki on varsin toimiva konsepti. He tekevät laadukasta jälkeä. Totesin sen itse viime vuonna, kun osallistuin ensimmäistä kertaa PING Helsinki Business Festivaaleille, eli sisältömarkkinoinnin tapahtumaan, joka yhdistää yritysten markkinointi- ja liiketoimintapäättäjät sekä sisällöntuottajat ja yhteisöt.

Tämä kuva on ensimmäisestä tilaisuudesta. Kumman kaa-naiset olivat myös paikalla ihastuttamassa fanejaan, kuten tässä Enniä.

Ensi viikolla on taas PING-aika. Tällä kertaa pääyhteistyökumppaneina ovat A-lehdet sekä uusi Clarion Hotel, josta jälkimmäinen toimii näiden festareiden temmellyskenttänä.

Jotta tapahtumasta ja seminaariohjelmasta saa irti mahdollisimman paljon, kannattaa etukäteen tietenkin tutustua tarjontaan. Niin minäkin tein. Huomasin, että minun olisi mahdollista jo etukäteen kontaktoida suurta määrää osallistujia - niin sisällöntuottajia kuin yrityksiäkin - sekä sopia tapaamisia pitkin päivää.

Lisäksi tiedossa on vinkkejä sisältömarkkinoinnin tehostamiseksi, oppitunteja ja infopläjäyksiä keynote-puheenvuorojen, konkreettisten case-esimerkkien sekä masterclass-luentojen ja workshopien muodossa.

KÄTTÄ PIDEMPÄÄ NIIN SISÄLLÖNTUOTTAJILLE KUIN YRITYKSILLEKIN

Erityisen kiinnostunut olisin ollut Opi parhailta – 12 vinkkiä kirjoittamiseen workshopista, joka täyttyi niin nopeasti, että jäin nuolemaan näppejäni. Tässä työpajassa Somevaikuttaja Mikko “Kalenterikarju” Toiviainen sekä kirjailija ja somealan yrittäjä Ronja Salmi jakavat vinkit parempaan kirjoittamiseen. Olisin niin mielelläni kuullut miten rap-artisti Paperi T, bloggaaja(idolini) Eeva Kolu, kansanedustaja Ozan Yanar tai sketsiryhmä Justimusfilms lähestyvät kirjoittamista, ja saanut käytännön tipsejä ja harjoitteita kirjoittamiseen.

Jos ja kun PING Helsinki festarit tarjoaa sisällöntuottajille inspiraatiota ja työkaluja, on sillä tarjota yrityksillekin kättä pidempää. Siis supertärkeiden kontaktien lisäksi. PING Helsingin avulla vaikuttajamarkkinoinnista tulee osa yrityksen liiketoimintaa, ja irrallisten kampanjoiden sijaan syntyy mitattavia tuloksia. 

Esimerkiksi Q&A osiossa Eero Anhava (toimitusjohtaja & partner, sisältöstrategi, Era Content) sekä Mira Träskelin (Head of Content & Creative, Avaus Marketing Innovations) pohtivat mitä yritysten on huomioitava, kun siirrytään teknologia- ja datavetoiseen markkinointiin, ja minkälaisia vaatimuksia uusi teknologinen ympäristö asettaa sisällön tuotannolle ja jakelulle, ja miten teknologioista otetaan kaikki hyöty irti.

Niin. Ja iltabileet. Eikös siellä sitten viimeistään ole helppoa verkostostoitua hauskanpidon lomassa? Bileiden päätteeksi aion pujahtaa Clarion Hotellin lakanoihin, ja virkistävien yöunien jälkeen syön aamiaista edellispäivän fiiliksistä muiden festarivieraiden kanssa nauttien. 

En malta odottaa! Tavataanko siis PINGissä?


Lue myös Iinan ja Elisan jutut Ping-teemaan sopien! Iinalla on postauksessaan loistavia, konkreettisia vinkkejä blogiammattilaisen näkövinkkelistä, kun taas Elisan juttu osuu ja uppoaa huumorisuoneen.

Lue lisää PING Helsingistä tästä linkistä.
Lue kokemukseni viime vuoden PINGistä tästä linkistä.

12 kommenttia:

 1. Tuonne Pingiin pitäisi kyllä päästä joskus mukaan. Kuulostaa mielenkiintoselta!
  Kova pähkäily on täälläkin meneillään mitä sitä tälle elämälleen tekisi... En ajatellut nimittäin valmistua työttömäksi enää tästä 7.tutkinnostani :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä? Seittämäs tutkinto?? Tää nostaa kyllä nyt hattuaan täällä <3 Hei oli kiva törmätä eilen <3

   Poista
  2. No joo-o! Oikeastaan kandi tulee oleen 7. ja maisteri sit 8. Sit saa riittää :D Niin oli ihana nähä <3 Tuu kesällä retkelle Jkl niin ehtis kunnolla rupatteleen :)

   Poista
  3. Oonkohan ikinä käynytkään Jyväskylässä..? Miksikäs ei kesäretki sinnepäin voisi onnistua :)

   Poista
 2. Hyvä postaus! Sä oot kyllä hyvä kirjoittamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaws kiitos, ja sä pelastit mun päivän <3 <3

   Poista
 3. Tämä olisi kyllä kiinnostanut ja hainkin mukaan, mutta ei onnistanut. Sitten totesin, etten olisi päässytkään, mutta varmasti todella mielenkiintoinen kokonaisuus! Kerro Miralle terveisiä minulta jos tapaat! :)

  Antoisaa Pingiä ja alkavaa viikkoa! Oli ihana nähdä eilen ja on ollut kunnia olla mukana noissa järkkäämissäsi tilaisuuksissa. Se vuoden 2014 tilaisuus oli elämäni eka blogitilaisuus ja jännitti hirveästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna uusi yritys, jos vaikka päästäisiin kumpikin paikalle. Sepäs olisikin mahtavaa! <3

   ...voi kiitos. Et tiedäkkään miten iloiseksi teit kommentillasi. Olet ihana <3

   Poista
 4. Sä olet niin ihanan rohkea. Arvostan sitä, että uskallat tehdä niitä asioita joita haluat ja selkeästi myös handlaat ne. :) Itsellä taas risteystilanne, enkä tiedä mistä kaivaisin sitä rohkeutta luottaa itseeni ja siihen, että elämä kantaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh no joo, se voi näyttää helpommalta kuin on. Mä olen hakannut tosi paljon päätäni seinään ja itkenyt, teen sitä välillä edelleen. Tuntuu että olen enemmän kasvanut ihmisenä kuin päässyt alkuperäisessä tavoitteessa eteenpäin :) Meidän pitäs tavata ja jutella ♡

   Poista

Kiitos kommentistasi!