maanantai 15. toukokuuta 2017

5 syytä, miksi oikeista kukista valmistettu seppele on kesän paras asuste

Yhteistyössä Kaisan Kukan kanssa

Tiedätkö mikä on tämän kesän kaunein asuste niin morsiammille (miksipä ei tietenkin myös morsiusneidoille ja häävieraillekin) kuin musiikinnälkäisille kesähipeillekin, joita festarijuhlijoiksikin kutsutaan?

Se on tietenkin oikeista kukista tehty seppele. Tästä postauksesta löydät viisi syytä miksi näin on.


1. Oikeista kukista kokoon kyhätty taideteos ei ole ikuinen - onneksi, tänä kulutusjuhlan aikakautena - eikä se siksi päädy jätekasojen päälle lojumaan.

2. Viher- ja huonekasvit sekä kukat luovat ympärilleen rentoutta sekä luovuutta.

3. Seppeleellä voi korostaa persoonaansa monin erin tavoin. Klassisin on tietysti herkän boheemi tyyli, mutta kukkaseppeleen avulla voi välittää myös räiskyvämpää persoonaa.

Roomalainen sotapäällikkö Julius Caesar käytti laakerista valmistettua seppelettä tuodakseen esiin mahtiaan. Tosin, hän peitteli seppeleen avulla näppärästi myös alkavaa kaljuaan.

4. Tuet yrittäjää, kun hankit seppeleen oman kyläsi/kaupunkisi kukkakaupasta.

5. Oikeat kukat nyt vaan ovat kauniita - kauniimpia kuin muoviset - ja ne tuovat luonnon vähän lähemmäs.

- Luonto ja kasvit kuuluvat ihmisen menneisyyteen ja oleskelu sellaisessa ympäristössä rauhoittaa, miettii Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n toiminnanjohtaja Samuli Lintula Yle Uutisissa.

Ehkä voimme saavuttaa ainakin osittain samankaltaisen rauhan tunteen myös seppeleen avulla. Ei pöllömpi apukeino, vaikka morsiammelle, joka tietää jännittävänsä häissään.


Bonus: Seppele sopii erinomaisesti myös talven juhliin. Kukkakaupat kun ovat ihania kukkia vääränään, vaikka lumi peittäisikin niityt ja kukkapenkit.

Nämä postauksen upeat seppeleet olen saanut Hämeenlinnalaisesta kukkakaupasta, Kaisan Kukasta. Ne ovat kukkataiteilija ja floristi Päivi Lehden käsialaa. Päivi on muuten palkittu kukkataiteilija(klik), että vink vink vain, jos etsit osaavaa tekijää. 

6 kommenttia:

 1. Mielettömän ihania seppeleitä <3

  VastaaPoista
 2. Nää on niin kauniita, niin kuin sinäkin! Ihana kukkaistyttö <3

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan ennen moista mahdollisuutta edes ajatellut! En päähineitä osaa käyttää, ne eivät tunnu yhtään omalta jutultani mutta kukkaseppele sen sijaan olisi juuri täydellinen. Toivottavasti muistan tämän vielä kesällä.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä voisin olla seppele päässä aina :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!