keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Pian on hyvästien ja uusien alkujen aika

Se tuntuu kevyenä kuplintana koko kropassa. Erityisesti vatsassa ja sormenpäissä. Se tunne on ilo, johon sekoittuu häivähdys jännitystä, ja joka houkuttelee hypähtelemään innokkaan pikkulapsen lailla.

Olen tekemässä jotain aidosti oman näköistä nyt, kun työstän uutta sivustoani. Tämä blogi ei ole ollut sellainen. Ei siitäkään huolimatta, että nimen- ja teeman pääpainon vaihtuessa olenkin kokenut ajoittain ihania inspiraation hetkiä, jolloin fiilis on päässyt melko lähelle tätä.

Kuitenkin, nyt alkaa olla aika sanoa heipat niin entiselle elämänvaiheelle kuin entiselle minullekin. Ja samalla tälle blogille. En ole enää samanlainen kuin silloin, kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen. Siksi tuntuisi väärältä jatkaa tämän parissa. Uskon, että on hyvä opetella päästämään irti vanhasta silloin, kun se ei enää palvele. Mikään ei muutu, jos mitään ei muuta.


Kun aloitin bloggaajana, jouduin kutsumaan itseäni pessimistiksi. Nyt voin onneksi kuvailla itseäni optimistiksi.

Silloin ennen olin myös perfektionisti. Nyt olen armollisempi, vaikka tässä on edelleen työsarkaa.

Olin vihainen, ja aika usein onneton. Nyt elämänilo on läsnä.

Olin silloin pinnallisempi. Nyt haluan keskittyä syvempiin vesiin.

Silloin kulutin enemmän kuin nyt.

Olin epävarma. Nyt tunnen itseni paremmin.

Silloin olin intohimoinen lihansyöjä. Nyt syön lihaa vain erityistapauksissa.

Kulutin valtavasti sokeria ja vehnää. Nyt välttelen niitä parhaan taitoni mukaisesti.

Silloin käytin lääkkeitä hoitamaan mielialaani sekä selkäkipujani, ja söin hormoneja e-pillereiden muodossa. Nyt hoidan lääkkeillä vain tuskallisimpia kuukautiskipuja.

Olin jäykkä. Nyt olen notkeampi.

Kärsin kroonisista uniongelmista. Nyt nukun yöni paremmin.

Silloin olin tasapainottomampi. Tänään olen tasapainoisempi.

Jos silloin halusin kirjoittaa pääasiassa muodista, niin tänäpäivänä vaatemuoti ei keiku enää kiinnostuksenkohteideni top 5-listalla.

Vaatteet - varsinkin mukavat, nätit ja käytännölliset - kiinnostavat toki kyllä.  Kyllähän ihminen tarvitsee vaatteiden tarjoamaa suojaa. Mutta aihe ei enää kosketa siinä määrin, että viitsisin käyttää puolet päivästäni tulevan sesongin vaatemuotia tutkiessani.

Nykyisin puoli päivää saattaa kulua kuin siivillä lukiessani hyvinvointi- tai tiedekirjallisuutta. Tai vaikka unelmaoppaita. Nyt luvussa on Satu Rämön ja Hanne Valtarin Unelmahommissa. Voisin ahmia opuksen kerralla, mutta haluan säästellä sitä samaan tapaan, kuin säästelisin voipullan keskustankin viimeiseksi, ja nakertelisin hitaasti nautiskellen reunoja.
Tilasin juuri käyntikortit uutta blogiani silmällä pitäen. Niissä on tietenkin mukana myös ihana logoni, joka kuvastaa kompassia, suunnan etsimistä ja tasapainoa. Logon piirsi Noora. Taitava mimmi Curiouser&Curiouser -blogin takaa.

UUDEN BLOGIN TEEMAT 

Uusi blogini muodostuu minulle tärkeästä aihealueesta. Hyvinvoinnista, joka nielaisee sisäänsä yllättävän paljon erilaisia teemoja treenaamisesta aina mielen kehitykseen, ja matkustamisesta oman kodin laittamiseen. Koska onhan kodin oltava miellyttävä turvasatama. Se paikka, jossa viimeistään pitäisi saada olla ihan auki, jotta voi taas palautua.

Joku voisi ihmetellä, miten matkailu istuu hyvinvointiteeman alle. Hyvin, vastaan epäröimättä. Minä olen löytänyt hyvinvointini yhden tärkeän palasen matkailun kautta. Se alkoi siitä, kun huomasin nukkuvani reissussa, vaikka kärsinkin silloin kroonisista univaikeuksista.

Matkailulla on myös maailmaa avartava vaikutus. Minun kohdallani se on tarkoittanut mielen laajentumista, kun  huomasin konkreettisesti, että on paljon enemmänkin kuin pienen yksilön elämä jumahtaneessa, ahtaassa piirissä.

Jossain tuolla Filippiinien saaristossa pienet lapset edelleen nukkuvat veneiden alla, ja se yksi vanha rouva, joka kävi manaamassa minut paikallisbussissa, kulkee ehkä tänäänkin torille vihanneksia ostamaan. Tansaniassa köyhät lapset pelaavat onnesta hihkuen jalkapalloa, kun HongKongin Victoria Peakille matkaa taas junalasteittain turisteja upeaa kaupunkimaisemaa ihailemaan.
On erilaisia tapoja tehdä asioita. On erilaisia elämiä ja elämänasenteita, uskomuksia, välineitä, ympäristöjä, lämpötiloja ja ihmisiä. Jokainen matkakohde on jättänyt jäljen ja muuttanut minua vähän.

Uusi blogini, hyvinvointia, liikuntaa, ravitsemusta, mielen kehittymistä, matkailua ja ihanaa, ihmeellistä elämää yhdistävä Anna-Maria K on pientä viilausta vailla valmis.

Vinkkaan sinulle täällä, Facebookissa sekä Instagramissa, kun www.anna-mariak.com on auki. Nähdään siihen saakka vielä täällä Peace&Stylen puolella.

Iloa päivääsi ♥

28 kommenttia:

 1. Aivan jäätävän hieno logo! <3

  Ja onnea uuteen blogiin. Mieletön harppaus, olet inspiroiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Logo on kyllä niin hieno että en kestä :) Ja lämmin kiitos onneista <3 Mut pakko sanoo, sähän se inspis olet! :D <3

   Poista
 2. Oi, tämä on niin ihana juttu! En malta odottaa uutta sivua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! En mäkään! Se on ollut mielessä jo niin kauan :D

   Poista
 3. Jee, go Ansku! Meidän guru niin monessa asiassa :) <3
  Ilona/Torpan Tyttö

  VastaaPoista
 4. Hurjasti onnea uuteen blogialkuun! Se kuulostaa mielenkiintoiselta ja sinun näköiseltä. :) Vähän samanlaisissa tunnelmissa olen tavallaan itsekin. Kirjoitin eilen uuden työsopparin ja irtisanoin edellisen, uusia jännittäviä alkuja täälläkin siis edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei wau! Paljon paljon onnea sun uusiin jänniin kuvioihin! ♡ Ja kiitos sulle onneista :)

   Poista
 5. Ihana postaus! Nyökyttelin muuten täällä monessa kohtaa, mutta ajattelin siis itseäni, kun kerroit noita ennen ja jälkeen -asioita. Meikäläinenkin on muuttunut aikalailla oman blogini elinaikana kuudessa vuodessa.
  Ihanaa alkua uudelle blogille, odotan innolla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana, kiva kuulla! :) ♡ Miten ihanaa että ihminen on muovautuva, eikä tarvitse jämähtää ja jumiutua. Se on yksi hienoin juttu ihmisyydessä :)

   Poista
 6. On kyllä komea logo! Ihanaa, että inspiroivat ja kannustavat tekstit saavat näköisensä kodin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vain ookkin! On aika polleena ;) Ja kiitos ihanasta kommentista. Tuli hyvä mieli ♡♡

   Poista
 7. <3 onnea uudelle alulle! Hieno Nooran tekemä logo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunpa saisin sen jo auki ♡♡♡ :)

   Poista
 8. Aivan ihana logo <3 Innolla odotetaan uusien sivujen aukeamista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee ihana kuulla! <3 Mäkin odotan kovasti että saisin valmista :)

   Poista
 9. Kaunis logo :). Onnea uuteen alkuun <3.

  VastaaPoista
 10. Jäänpä seurailemaan uuden sivustosi aukeamista..! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toivottavasti saan pian sen auki. En enää yhtään malttaisi odottaa :D

   Poista
 11. Ihana "kasvutarina" syntyi noista teksteistäsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa jos ajattelet sen noin, koska mäkin näen ne niin :)

   Poista
 12. Ihanaa, että piirtämäni logo saa olla mukana uusissa seikkailuissasi. Inspiraatiota ja energiaa tulevaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos KIITOS rakas Noora, senkin ihana taiteilija! <3 <3 <3

   Poista
 13. Ihanaa uutta alkua sinulle Ansku! Luin kohtia, joissa kerroit, miten vuosien saatossa olet muuttunut. Olen jo pidemmän aikaa pannut merkille sinussa näkyvän rauhan ja levollisuuden ja se on huokunut niin olemuksestasi kuin blogistasi.

  Paljon onnea uusiin tuuliin! Tulen innolla seurailemaan mukana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä kuulla että muutos on näkynyt myös täällä, eikä vain pääni sisällä :) Kiitos onneista ja viestistä <3 Todella ihanaa ja tärkeä kuulla, että tulet sitten mukaan <3 Olet ihana :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!